My Teleflora
login
SEARCH:
Search
quick reference 
Icon Mail  
Member Benefits  
Teleflora Services  
Education       
Technology  
 
 
close
 
 
 
close
 
 
  • Knowledge of Color Quiz Answers

     

    1. Complementary Color Harmonies use:
    Answer: Two colors that lie directly opposite one another on the color wheel.

     

    2. Value is:
    Answer: The lightness or darkness of hue.

     

    3. Texture influences how color is perceived by:
    Answer: The ability of the surface to absorb or reflect light rays, changing how color is perceived.

     

    4. Primary Colors are:
    Answer: Red, yellow and blue.

     

    5. The color wheel is:
    Answer: A graphic tool for understanding the relationship colors have with each other.

     

    6. Harmony is expressed by:
    Answer: Using a logical application of color.

     

    7. Violet, Yellow-Orange and Yellow-Green are examples of:
    Answer: Split Complementary Color Harmonies.

     

    8. Balance is created by:
    Answer: Using darker colors near the focal area to make the design more visually impressive.

     

    9. The most imposing color is:
    Answer: Black.

     

    8. A tone is:
    Answer: A fully saturated hue plus a value of gray.

     

    left arrowPrevious Lesson                                                                         

    Next Lessonright arrow

     

    ©2001 Teleflora, Inc. All rights reserved. Used with permission.

Teleflora ID:
Teleflora ID:
Email: